2022-07-23 42 浏览
📍旺角🥘招牌香鍋配白飯(醬香)$63🍲酸菜魚飯 $62≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※今次去左呢間川菜餐廳食午餐😋雖然位置係迫左小小但係員工嘅服務態度都好好而且冷氣都夠勁 望落環境都算係比較乾淨👍🏻食物方面✨🥘招牌香鍋配白飯(醬香)香鍋係佢地嘅主打菜 辣方面有分香辣同麻辣🌶亦都有提供吾辣嘅醬香味 大家可以根據個人嘅口味選擇 個人認為呢個做得幾細心🥰因為我哋都唔係太食得辣 所以就叫咗醬香味 配料方面叫左牛栢葉魷魚同埋小蘇肉 本來以為佢地係主打辣鍋 醬香味可能會遜色少少 但無諗到佢醬香味都依然好好食 食落味道有啲似燒烤而且好香 牛栢葉入左味超級好味🤩 小蘇肉就稍為鹹咗少少 🤏🏻但香鍋份量就吾算多 建議兩個人share嘅話可以+$25加多個配料 但真係完全值得一試 如果中意食辣嘅朋友可以去試下佢地嘅辣鍋👍🏻 🍲酸菜魚飯 因為吾係好食得辣所以我地都係叫左吾辣 飯可以轉薯粉或者米粉 味道就算中規中矩 可能因為之前有食過辣嘅酸菜魚 所以無左陣辣味好似少左小小味道 相對黎講呢個就比較淡左小小 但係魚片算滑亦都有有菇菌🍄萵苣等做配料 令個湯底都幾鮮甜而且個底都會有薯粉 份量
📍旺角
🥘招牌香鍋配白飯(醬香)$63
🍲酸菜魚飯 $62

食物方面✨
🥘招牌香鍋配白飯(醬香)

🍲酸菜魚飯
因為吾係好食得辣所以我地都係叫左吾辣
飯可以轉薯粉或者米粉 味道就算中規中矩 可能因為之前有食過辣嘅酸菜魚 所以無左陣辣味好似少左小小味道 相對黎講呢個就比較淡左小小 但係魚片算滑亦都有有菇菌🍄萵苣等做配料 令個湯底都幾鮮甜而且個底都會有薯粉 份量都算多 但如果食得辣嘅都係會建議大家叫個小辣 味道應該會更加香口🤤

整體來講呢間川菜餐廳食物味道吾錯👍🏻加上我地去食午市有套餐所以價錢方面就會抵食啲 而且食物嘅種類都算多 如果大家去開附近都可以去試下🤍