2022-09-21 70 浏览
放工同屋企人去食晚飯,之前嚟過食一次,覺得好好味,今日再嚟多次,啲食物都係咁高水準。😘我哋嗌左四個餸,第一個係京蔥爆遼參,口味鹹甜,清鮮適合。有薑蔥爆香,放入海參和淮山,海參筋營養豐富,堅韌肥厚,肉質嫩滑細膩。😝仲有蒜容炒時蔬,蔬菜翠綠,食落去幾脆,好新鮮,雖然係家常菜卻非常美味。一碟都有好多條,幾個人食就啱啱好。😁仲有野菌炆伊麵,伊麵好煙韌,配料好豐富,麵條好掛汁,唔會太鹹,老人家都啱食,啲芽菜都好多,啱晒我呢啲鍾意食芽菜嘅人。😄最後食埋乳鴿,上菜嘅時候已經聞到香氣😁,顏色有光澤。乳鴿外表爽脆,肉咬落去好多汁😍,非常juicy,肉質都非常軟嫩。☺️阿媽食得非常開心,雖然係常見嘅中菜,但係呢度嘅食物都整得好用心,分量多味道又好,如果唔想喺屋企煮飯就可以喺呢度食飯。☺️