2023-07-26
最近尖沙咀新開咗間過千呎全白歐陸式設計咖啡廳,即刻去試下兼打卡~ OKLM Cafe主打精緻歐陸菜式,如法式多士、意大利雲吞及All Day Breakfast而且佢地有自家咖啡豆烘焙廠房,提供多款手沖咖啡及精品咖啡🍴 Scallop Fresh Egg Pappardelle inTomato Garlic Prawn Sauce香煎帶子鮮蛋闊面配蒜蓉蕃茄蝦汁 $148擺盤好精緻,所以一上菜已經好想打卡~ 帶子大大粒好好味,意粉嘅番茄汁酸酸甜甜非常開胃,不過闊面唔太入味。如果可以轉linguine我覺得會更好味~🍴Cappuccino 有泡咖啡 $43好味呀~ 老闆特登安排兩杯咖啡用唔同嘅咖啡豆,等我地呢啲唔係成日飲咖啡行外人都可以試得出分別,我鐘意Latte 嘅味道多啲,無咁酸~🍴Caffe Latte Classic Blend 多奶少啡 $36Latte有分 Classic Blend 同埋Frutti tutti,老闆好有心特登同我分享classic blend 會比較偏朱古力味但較苦,而Frutti tutti就會有啲芒果味,令我呢個咖啡layman 都學到野!今次揀咗Ca
而且佢地有自家咖啡豆烘焙廠房,提供多款手沖咖啡及精品咖啡
Tomato Garlic Prawn Sauce
香煎帶子鮮蛋闊面配蒜蓉蕃茄蝦汁 $148
🍴Cappuccino 有泡咖啡 $43
Latte有分 Classic Blend 同埋Frutti tutti,老闆好有心特登同我分享classic blend 會比較偏朱古力味但較苦,而Frutti tutti就會有啲芒果味,令我呢個咖啡layman 都學到野!今次揀咗Cassic blend,好香好好味~ 仲有靚靚拉花
🍴Chocolate French Toast with icecream 朱古力法式多士配檸檬雪芭雪糕 $88
超邪惡~~ 用咗好厚嘅toast去整嘅法式多士,超濃朱古力、蛋同埋奶香~ 白色雪糕本身以為一定係雲呢拿,點知係檸檬雪芭!食朱古力法式多士食到漏就可以食兩啖雪糕解膩,係唔錯嘅配搭呀!