2017-09-09
中了openrice嘅獎,要到鰂魚涌攞獎!去埋附近午餐!海光街好多餐廳!新加坡菜比較少食,去到唔使等位!店內裝修幾型格!西餐廳格局加好多色彩繽紛嘅食物相片!剛好要坐面壁位!下午茶餐選擇幾多!海鮮喇沙($58)唔算大碗,配料都幾多,魚片彈牙,豆卜索湯,連殻蝦正常,蟹柳正常,米粉彈牙,掛湯唔錯!湯底濃椰奶味!係唔夠辣!爭啲!海南雞飯($55)肥髀食,油飯乾身,索晒啲雞油湯嘅味!煙韌好味!無骨雞肉雖然唔多!唔嚡無雪味!拌碟嘅醃酸蔬菜爽脆,酸酸好味!好食!跟飯嘅雞湯用杯上,夠熱,味道香濃!冰雪梨茶(跟餐)茶清甜,帶啲粒粒雪梨肉!好味珍多條涼粉($18)賣相幾靚!闊口玻璃杯,加七彩珍多條,涼粉彈牙,椰奶汁唔會太甜,好味食物幾好味,服務又唔錯!因為拖住個旅行箱,店員比咗個位置放旅行箱,肥髀初時叫雪碧,上晒飲品之後佢飲咗我個雪梨茶覺得好味,問店員姨姨改飲品都無問題!(雪碧未開罐嘅)上喇沙比埋碟盛蝦殻,細心好nice!好味又舒服嘅新加坡菜
好味又舒服嘅新加坡菜