2023-06-18 1103 浏览
🍽️ 万丽咖啡室 📍湾仔港湾道1号香港万丽海景酒店阁楼-屋企人生日,一齐去食自助餐开心吓🥰🍽️虽然有啲小插曲,但系试咗好多嘢食,介绍少少俾大家🤩🤩自助餐:$798/人💫蒜香和牛牛柳和牛生熟程度啱啱好,牛味重,肉质鲜嫩多汁😍连大虾同埋薯蓉都好好食🤌🏻🤌🏻🤌🏻💫矶煮鲍鱼好大粒!好厚肉好弹牙!但每人只有一粒,唔够喉呀🥹🥹🥹💫新鲜蒸焗波士顿龙虾omg呢个系全场最最最最好食嘅嘢!侍应话全部龙虾都系新鲜整出嚟嘅,建议每次拎一两只分享食,因为摊冻咗就唔好食㗎啦🤩🤩新鲜蒸起嘅龙虾肉质鲜甜弹牙,比起冻龙虾真系冇得比!除此之外,呢个buffet仲有好多肉类、沙律、甜品、雪糕等等,有兴趣嘅朋友记得六月试吓啦,和牛主题去到六月尾就冇㗎啦-🌟虽然系万丽海景酒店,但系佢嘅服务态度质素比楼下嘅Mirage差好多,最初坐低嘅时候,个侍应向屋企人介绍龙虾,讲到1999,屋企人只系问清楚少少,侍应竟然反晒眼咁话「唉,我重新同你哋讲多一次」😵😵我觉得呢个服务态度真系好差🌟食物整体来讲唔错,最好食系龙虾同和牛🌟不过如果嚟食buffet要受气嘅话,我情愿贵少少落楼下食Mirage推荐指数:3/5抵食指数:3/5#foodlover
🍽️ 万丽咖啡室
📍湾仔港湾道1号香港万丽海景酒店阁楼
自助餐:$798/人

💫蒜香和牛牛柳

💫矶煮鲍鱼
好大粒!好厚肉好弹牙!但每人只有一粒,唔够喉呀🥹🥹🥹

💫新鲜蒸焗波士顿龙虾

🌟食物整体来讲唔错,最好食系龙虾同和牛
推荐指数:3/5
抵食指数:3/5
#foodloverin852 #852 #foodie #hongkong #wanchai #湾仔 #万丽咖啡室buffet