2020-02-13
紅館 #鰂魚涌位於巷仔入面,唔係好起眼,望落去係間小店,但係食物質素好好,環境乾淨明亮。而且當日感受到老闆同客人嘅關係好好,有好多熟客。重慶水煮雙拼🍲(嫩牛肉🐄、紐西蘭羊肉🐑)$158重慶水煮最重要都係個辣🌶,望落去雖然幾清澈,但點知入口既香又麻,好惹味🤩!而且牛肉同埋羊肉都好大塊,啖啖肉得來仲要好淋!特別係個紐西蘭羊肉,超香羊羶,好正!入面仲有少少芽菜、木耳,全部都熟曬個辣湯底,啱晒我呢啲鍾意食辣嘅人。味道: 4.3/5性價比: 4.1/5半隻四川椒麻雞🍗$98完全冇諗過半隻🐓都咁大!仲要嗰賣相超驚人,鋪上咗海量嘅蔥花,配上椒麻油,每一啖都好麻,好刺激,完全做到麻而不辣嘅效果!仲要啲雞都好滑,真心抵食。味道: 4.2/5性價比: 4.3/5涼拌木耳🥙$32相比之下呢個冇咁特別,酸酸辣辣咁,但係辣味冇前嗰兩個咁突出。不過都欣賞佢嘅木耳真係好多同好大塊,同平時一般見到扇狀嘅木耳唔同,更為爽口。味道: 3.8/5性價比: 4/5另外佢哋仲有得賣自家製嘅辣醬,一打開有幾條辣椒,入面用咗好多唔同嘅香料,有啲脆口仲鹹鹹地好香。真係估唔到呢一間咁隱蔽重慶四川菜餐廳都真係幾好食,味道又唔錯,值得大家
重慶水煮雙拼🍲(嫩牛肉🐄、紐西蘭羊肉🐑)$158
性價比: 4.3/5
涼拌木耳🥙$32
味道: 3.8/5
性價比: 4/5
真係估唔到呢一間咁隱蔽重慶四川菜餐廳都真係幾好食,味道又唔錯,值得大家一試。