2021-05-03
約咗朋友食午餐,於是搵下有冇啲新嘅餐廳。 隨意搵,就誤打誤撞book咗呢一間。 點知好有驚喜,值得推介。 上網預約有8折。麵包熱辣辣上, 有兩款麵包, 可以免費再添加。牛角包好脆,好好食。 再添加時先記得影相,所以只影了牛角包。1st course 可以揀頭盤或者湯呢個湯好濃味,好香牛肉味。 但係個份量就真係好少好少。呢個係刺身沙律,啲刺身好新鮮, 個柚子汁好清新,好配油甘刺身。 呢個starter嘅賣相真係好靚,一上嚟已經好吸睛,给我哋一個愉快嘅開始。拌菜分開上,好精緻。 有牛蒡,芝士焗薯仔同青瓜絲。 三個都好食,全部食晒。我同朋友都係選擇咗牛扒,不過就唔同部位。呢個係西冷。 好淋, 唔韌,好香牛肉味。 佢嘅生熟程度控制得好好。我揀咗七成熟,佢真的做到唔會太生又唔會太熟, 剛剛好。 呢個唔係standard lunch set嘅main course,係chef special of the day. 嗰份量比較大,好夠。呢個係封門柳,分量比較少。但係牛肉味係再香啲,再濃啲。 同樣地好淋,生熟程度亦都剛剛好最後我哋亦都加咗甜品,個甜品令我哋覺得好surprise,因為個presen
1st course 可以揀頭盤或者湯
呢個湯好濃味,好香牛肉味。 但係個份量就真係好少好少。
我同朋友都係選擇咗牛扒,不過就唔同部位。
最後我哋亦都加咗甜品,個甜品令我哋覺得好surprise,因為個presentation真係好靚,而味道好有層次感,好特別,好值得加。
呢個係柚子奇異果 mousse cake
呢個係chocolate cake
最後係餐飲,都係揀咗cappuccino。不過就一凍一熱。
個人認為hot cappuccino wins.....無論賣相定係個味道都係熱嗰杯完勝。 有好多好多泡泡
整體嚟講,食物好精緻,賣相好靚,味道亦都好好。唯讀份量就可能有點小, 但對女生嚟講,就應該都好夠喇。 但要提一點,上菜好慢下,好有fine dining嘅節奏。 趕時間或者心急嘅人可能會覺得好慢好慢。