2019-02-26 79 浏览
QRE Plaza咁多好嘢食,見呢間都幾多好評,就同同事去燭光午餐🕯糧尾女子我要2 courses就夠喇,前菜點咗餐湯~呢個南瓜湯好正好濃南瓜味!再加埋上面浸住塊蒜蓉包,好味到我同同事A一路飲一路讚個餐湯咁掂,我哋就更加期待主菜嘅來臨啦同事B就點咗沙律🥗裡面有啲合桃同芝士,佢話都唔錯,食到一條菜都冇剩侍應見我哋食到咁上下,先會上主菜。首先出場嘅係我點嘅catch of the day:會唔會少咗啲呢😂?侍應話隻蛋係來自鹿兒島嘅,鹿兒島咩味我就食唔出喇,不過就食到中間有好大粒鹽,起初以為自己咬到蛋殼..個蛋黃係溏心蛋咁,都幾好食嘅。香菜汁本來就好百搭,所以同嚿魚都夾,但以呢個價錢嚟講,唔夠食之餘味道亦唔驚艷。同事A嘅鴨飯,佢話賣相幾好但食落普通,不過起碼有飯落肚,佢係我哋3個女仔入面唯一一個食得飽嘅。同事C點咗最貴嘅牛扒,實物如圖,得3小塊牛扒,呀C嘅食後感係一隻字:好韌。整體嚟講,前菜、環境同服務都幾好,但竟然係衰曬喺主菜度😂而且午餐分量真係太少,食完之後個肚同個銀包都有點空虛。

糧尾女子我要2 courses就夠喇,前菜點咗餐湯~

個餐湯咁掂,我哋就更加期待主菜嘅來臨啦