黑門水產すいさん (棉登徑)

KUROMON AQUATIC JAPANESE RESTAURANT (Minden Avenue)
呢間真係好推薦😋😋😚好好食!🌟Follow Me on Instagram - Eatistruelove.hk🌟🔸黑門令蟹味增甲羅燒💯甲羅燒係重口味人最愛!啲蟹膏多到😳配料仲落左蟹肉、蟹籽、鵪鶉蛋同炸蒜。一路燒啲香味出晒黎!擦上餅乾食口感豐富,覺得襯白飯我可以食3碗🥰🔸黑門令龍蝦湯煮海鮮🦞🦑🦐💯呢個係要用龍蝦湯燒熟啲海鮮,包括有蝦、螺、蠔、魷魚,仲有芋絲、冬菇同金菇,龍蝦湯好濃郁,煮到好豐富的海鮮味,估唔到細細兜都有咁多配料☺️🔸黑門令大漁魚子醬脆脆包💯必點😍底下係一片超脆的多士,上面有齊蝦、海膽、魚子醬、三文魚籽、呑拿魚蓉,最特別係隻蝦食得出有酒味,口感豐富到癲🥰🔸秋刀魚🐟鱈魚白子🐟黎得居酒屋都要試試啲飛機貨,揀左秋刀魚刺身,秋天出產既秋刀魚係最當造,肥美又帶有鮮味。白子係我第一次食🙈其實係鱈魚既精子,口感好綿滑,有啲creamy咁,都幾特別。🔸牛油燒帆立貝帆立貝有手掌心甘大,色澤係淡淡象牙粉好新鮮,下面夾住一片牛油同落左調酒。職員會幫手燒仲剪埋一口size🤪只需要做廢人等投餵!肉質彈牙,淡淡嘅調酒更能帶出海鮮甜味。🔸蔥吞拿魚腩卷吞拿魚腩茸食落油脂好rich,飯係撈左蔥碎比普通醋飯更
呢間真係好推薦😋😋😚好好食!

🔸黑門令蟹味增甲羅燒💯

🔸黑門令龍蝦湯煮海鮮🦞🦑🦐💯

🔸黑門令大漁魚子醬脆脆包💯

🔸秋刀魚🐟鱈魚白子🐟

🔸牛油燒帆立貝

🔸蔥吞拿魚腩卷
吞拿魚腩茸食落油脂好rich,飯係撈左蔥碎比普通醋飯更fresh,上面仲有炸蒜食落幾crunchy。

🔸赤子草莓、梅酒🥃
赤子草莓🍓無酒精味道酸酸甜甜。梅酒加埋一大粒球形冰塊,氣氛即刻UPGRADE,有種大人飲whiskey嘅霸氣感🤪