在中環返工時喺IFC都已經成日見到呢間舖頭,但估唔到今日因為要去朋友的housewarming而幫襯佢!這舖頭位於旺角朗豪坊basement,由旺角地鐵站出口行過去非常就腳,唔駛一分鐘就到,非常易搵。La Famille 十分講究食物質素,絕對唔會添加任何化學香料及色素,配合獨有製作手法,來突顯蛋糕的Q潤口感和原材料的美味!這個戚風蛋糕切件禮盒裝有六件蛋糕,分別為「完熟香蕉朱古力」、「英國伯爵茶」、「法國香檳士多啤梨」、「香濃開心果」、「濃厚雙重朱古力」及「日本柚子」。完熟香蕉朱古力:甜甜的香蕉cross over濃濃朱古力這個idea非常之夾,絕對係不可不試之選!香濃開心果:開心果完完全全咁佈滿晒喺蛋糕既表面,每一啖咬落去都食到,十分有口感!日本柚子:柚子有一種清新的感覺,fresh得黎有一種好獨特的pure感覺!法國香檳士多啤梨:Cut Cake賣相一流,士多啤梨的感覺唔太濃烈,但反而更加可以帶出蛋糕清新的感覺,值得推介!下次有機會一定要試埋非常出名的Cliffon Cake!

戚風蛋糕切件禮盒

下次有機會一定要試埋非常出名的Cliffon Cake!
2018-07-09
外卖自取