2013-08-27 597 浏览
係九龍公園游完水後, 本身想食金太郎, 但係平時都可以食, 行行下又想試下佐敦的泰國菜~真心多~在open rice見到這裡有間泰菜, 於是就搵到來, 門口個姐姐係咁推介我們生蝦剌身, 但係我食蝦會敏感, 所以都係無點到~入到來環境裝修得好靚, 完全唔似係佐敦食飯~很寧靜, 幾似高級餐廳~冬陰公湯: 好好味, 辣度都幾辣, 中間有兩隻大蝦, 感覺好似之前去了泰國食的冬陰公湯一樣~(85分)豬肉生菜包: 豬肉內唔係好在唔係多肥肉, 因為我好怕豬肉生菜包內佔70%係肥肉, 滿意~(75分)椰青海鮮焗飯: 面頭的飯好有椰汁味~還有些海鮮, 兩個人食剛剛好~(75分)

(85分)

(75分)

(75分)
题外话/补充资料: 估唔到佐敦都有咁好味的泰國菜, 以後唔使淨係係九龍城搵泰國菜食lu~ 係我們進餐中途, 仲見到有幾個人買外賣潻~
2013-08-04