2018-05-29 65 浏览
同十幾年嘅朋友見面,為左可以慢慢坐咁傾下計,所以就揀左泰斗,事關之前朋友讚到上天,無理由唔黎食嘅。好早就黎左啦!因為室內full booking,所以就安排左我地坐室外,因為天氣都幾熱,店方仲好好咁安排多左個風扇比我地。依到氣氛真係好好,好悠閒嘅感覺,有小小似係泰國嘅感覺!好開心依到有生蝦食喔!冇圖文不符,睇落新鮮食落都好新鮮,好好食呀而且個醬酸辣酸辣,超開胃!身為沙律人嘅我,梗係要食下柚子沙律啦!其實係因為我鐘意食柚子。好滿意依道菜,因為係間間嘅柚子沙律都好食,最憎食到苦味,而依到就冇依個問題不單止,啲柚子仲係粒粒飽滿的!like!因為唔算太肚餓所以主要都係食一啲小食。生菜包就食得多啦。但係鴨肉生菜包我就真係第一次食覺得超特別!有鴨肉嘅香味就多咗種層次,豬牛雞係冇得比嘅!!個人好推薦依道菜。見到有煎蠔仔蛋咁鍾意食蠔嘅我嘅我街狗沖啦。佢上菜嘅時候係用鐵板上嘅,仲有自治聲!超新鮮熱辣!而且啲蠔仔真係一粒粒超飽滿的。不過兩個人真係食唔到唔係好晒囉。太飽了!不過唔好見佢咁厚,下面係有芽菜嘅。但係蛋同蠔仔嘅分量真係一啲都唔小。因為我哋都係減緊肥,所以都想食啲菜。叫咗道炒椰菜苗。個人覺得係有驚喜

好早就黎左啦!

依到氣氛真係好好,好悠閒嘅感覺,有小小似係泰國嘅感覺!

好開心依到有生蝦食喔!

冇圖文不符,睇落新鮮食落都好新鮮,好好食呀
而且個醬酸辣酸辣,超開胃!

like!

因為我哋都係減緊肥,所以都想食啲菜。叫咗道炒椰菜苗。個人覺得係有驚喜嘅!因為啲菜每一啖都唔知點解好juice,好多汁而且有少少甜味!!完全冇菜嘅腥味!I love it !

食到依度我哋已經超級飽,雖然係咁都阻止唔到我要食芒果糯米飯。呢度芒果糯米飯啲汁唔係淋喺上面係自己加的。

糯米飯好香濃同口感好好不過個人就覺得個椰汁比較甜。唔算太啱我嘅口味。芒果都好甜不過我就覺得細咗啲啦。哈哈!

最後我哋真係坐得好耐,都10點先走。因為依度真係好chillllll!

2018-05-28