2018-10-25 371 浏览
今日去沙田行街,見到呢間日本野好想食就入去試吓,啱啱放工時間冇乜人,座位好闊落,好舒服。由於唔係好肚餓,就叫咗啲貴精不貴多嘅嘢,第一樣叫咗韓國嘅海膽,海膽味唔算好重,但仍然好鮮甜,配埋個紫菜,更加帶出咗海膽嘅甜味,而且口感唔會水汪汪,即係好新鮮第二樣叫咗個牛油果軟殼蟹卷,小小微暖,而且軟殼蟹好大舊,好少餐廳係可以真正食到蟹肉而唔係一大舊炸粉,好好食,必試推介第三樣叫咗個海鮮茶壺湯,賣相好特別,用一個茶壺同一隻茶杯奉上,海鮮湯有少少似清酒煮蜆嘅湯底味,好飲!而且入面有蝦、帶子、蜆等等嘅海鮮,所以海鮮嘅甜味好重,停唔到口咁不停飲最後叫咗一個燒嘅雪場蟹,最鍾意食蟹嘅我勁期待,一擺上枱就非常之吸引,啲蟹大大嚿啖啖肉,有少少美中不足係燒得有少少乾,既然材料咁新鮮,可以唔使燒到咁乾保持肉汁就更好食。不過而家啖啖肉都好滿足整體來講,餐廳環境幾舒服,員工服務亦都好好。而且餐廳仲有一個黑板寫住當日新鮮由日本運來嘅海鮮,今次因腸胃本身不適無緣試了,但下次必會再試

由於唔係好肚餓,就叫咗啲貴精不貴多嘅嘢,

1976 浏览