2022-11-30
📍<< 隨意門 >>銅鑼灣堅拿道西10號冠景樓1樓A室打邊邊=中國風….. Nooooooo…………………..今次呢一間係當你一上到去就有位機師用隨意門帶你哋到世界不同地方,我知道好多人都有講過或者影相📸️到有土耳其🇹🇷的裝修及燈飾的,第一次去我都係揀坐係馬賽克燈底下的,由於好好味所以今次再黎就要好好記錄一下,今次同朋友們揀選了…. 日本,此題係房,有櫻花樹下的房🌸💕💯‼️✏️胡椒豬筒骨濃湯鍋一間火鍋店,火鍋湯底有沒有相對的水準,就可以由佢嘅最為普通平淡沒有太濃郁嘅湯底開始選擇。特意沒有揀辣的花膠的,普通一個豬骨睇吓個湯濃唔濃郁而且能否當飲。並不是死咸死辣。呢到做得好好👍🏻‼️如果嗌呢個湯底,當然一定要食埋個筒骨,如果唔係就浪費了。✏️青菜組合蔬菜類大家各有所愛,有人喜歡打邊爐落皇帝菜萵筍芫荽木耳,唔知大家喜歡食咩菜式呢?諗唔到就下一個蔬菜拼盤吧。呢到大約每一大份平均$48 ☝🏻✏️四國風情牛肉拼盤剩係睇擺盤就夠晒吸引,啲牛肉齋睇色水就知道係靚牛,而店家係真係用上等和牛,每一種食落都好重牛味,肉質軟琳,肥瘦適中,絕對唔會辜負你對佢嘅期望💯‼️紋路分布均勻,肉質粉嫩,紅
銅鑼灣堅拿道西10號冠景樓1樓A室
打邊邊=中國風….. Nooooooo…………………..
✏️胡椒豬筒骨濃湯鍋
如果嗌呢個湯底,當然一定要食埋個筒骨,如果唔係就浪費了。
✏️青菜組合
呢到大約每一大份平均$48 ☝🏻
✏️四國風情牛肉拼盤
紋路分布均勻,肉質粉嫩,紅白條理分明牛肉取自牛隻的頸部位,肉質結實帶油筋且油脂都有,肉汁豐富,口感一流。必點之一‼️‼️‼️
✏️黃沙靚豬潤
口感鮮嫩 味道濃郁🧡豬潤中維生素的含量超過奶、蛋、肉等,豬潤含有的豐富的蛋白質可以增強體質,且富含可使大腦清醒,打邊爐就要飲啤酒🍻🤤😜
✏️ 黑松露墨魚滑+手打蟹子蝦滑(雙拼)
不得了,打邊爐食滑都係必須的,好好食🤤尤其黑松露墨魚滑!不容錯過。‼️
✏️手打墨汁芝心墨魚丸
一般人可能會比較喜愛魚蛋牛丸,而我卻偏愛墨魚丸!到了邊爐季節,墨魚丸一定少不了!自家制更是無添加真才實料!呢粒黑過墨斗老泥丸好正💯 不但聞起來鮮香味鼻,鮮味十足。還很彈牙,不過小心爆忌廉芝心哦!
立冬都立咗好幾日了,雖然天氣並不寒但係香港人邊爐嘅文化就係行四季。快啲搵好西食!呢間好唔錯,9點後而家仲有75折好抵開心🥳,嗱嗱,我全部都係自費架,無做馬🫶我繼續飲我個純滑嘉士伯啦,呀買3送1呀🍺🍻🍺🍻🍺 cheers 🍻
舔舔脷指數:🌟🌟🌟🌟🌟/6
環境指數: 🌟🌟🌟🌟🌟/6
服務指數:🌟🌟🌟🌟🌟/6
性價比指數:🌟🌟🌟🌟🌟/6
回頭指數:🌟🌟🌟🌟🌟🌟/6
<滿分🌟🌟🌟🌟🌟🌟>
以上屬小編主觀(非專業)食評,所有意見只供參考
#銅鑼灣 #銅鑼灣美食
#火鍋 #火鍋控 #火鍋愛好者