2024-01-06
呢間餐廳以前呢個位係做茶餐廳,呢幾日放工行過見到變咗間幾光猛嘅日式餐廳,於是就搵一晚入去試吓。餐廳係做日本懷舊風格,仲有一啲中學嘅學生枱同凳加埋有日本跳馬,另外都見到好多懷舊日本風格嘅裝飾,似乎呢度嘅老闆自己本身有收藏開。比起我去過另一啲都係主張懷舊日本風格嘅餐廳,呢間嘅裝飾相對符合主題🇯🇵餐廳嘅Menu係做日式定食同埋刺身丼飯為主,個Menu樣樣嘢我都好想試吓🥰最後我哋叫咗一個吉列豬扒定食同埋一個厚燒牛舌丼飯定食會配兩款小食同埋麵豉湯,個豬扒炸得非常鬆軟,完全唔會覺得太硬咬唔入,而且用保留到個豬扒嘅肉汁,真係好有去左日本咁既感覺🥰 唔經唔覺食晒都唔覺得太熱氣🤣呢個厚燒牛舌便當完全有surprise到我,佢係燒得啱啱好,令到牛舌入口夠嫩滑,做到彈牙嘅感覺又唔會太un,同我一齊去嘅朋友都大讚呢個好出色跟餐有嘢飲,另外都可以加錢轉特飲,我哋嗌咗一個乳酸梳打一個柚子梳打,有埋啲cream好似日本富士山咁😆另外仲可以加$25要甜品,我哋揀咗一個朱古力蛋糕,一個蘋果蛋糕,就算只係跟餐甜品餐廳都會擺得靚靚,而且個蛋糕都非常鬆軟,又唔會太甜,為呢一餐畫上完美嘅句號🥰
最後我哋叫咗一個吉列豬扒定食同埋一個厚燒牛舌丼飯