2019-02-04
又到一年一度情人節,今年我就醒目,一早就Plan好節目,仲提前搵左個好靚既afternoon teaset,比個pre vday surprise女朋友。今次揀左呢間西班牙餐廳,環境都幾靚幾舒服。呢個情人節限定「告白汽球」tea set極有少女味,透明大汽球入面有粉紅羽毛,再加粉紅襯紙,女朋友見到勁開心。本身諗住呢D tea set應該都係好睇唔好食,又唔夠飽,點知竟然完全相反!Tea set有三層食物,咸食部分有慢煮八爪魚迷你麥包、野菌忌廉撻、香烤牛柳粒伴茄子、紅菜頭忌廉伴烤雞肉同菠菜薯仔蛋餅。大家都知Espuma係西班牙餐廳,所以西班牙名菜蛋餅做得十分好,材料好豐富,而且口感厚,蛋味濃。而香烤牛柳粒伴茄子都好好食,牛柳粒好淋,茄子吸收哂牛肉既汁亦好好食。貌相最吸引既就一定係紅菜頭忌廉伴烤雞肉,雞肉伴上粉紅色既紅菜頭忌廉汁,好靚。甜點就佔2層,先有玫瑰鬆餅配忌廉及玫瑰果醬、法式馬令檸檬撻&朱古力竹炭蛋糕。Tea set必有既鬆餅都係粉紅色咖! 鬆餅外脆內軟,好香牛油同蜜糖味,配合埋cream 同玫瑰果醬真係好好食。而另一層有迷你忌廉芝士漢堡、伯爵茶意式奶凍同野莓蛋糕。3樣既味道都好出
set,比個pre vday surprise女朋友。
今次揀左呢間西班牙餐廳,環境都幾靚幾舒服。
而另一層有迷你忌廉芝士漢堡、伯爵茶意式奶凍同野莓蛋糕。3樣既味道都好出,唔會得個死甜。
飲品我就要左杯hazelnut macchiato ,上面有個好可愛既拉花。
女朋友就要左都係好靚既招牌水果茶,橙汁味道偏重,加埋水果嘅甜味就岩岩好。
呢個tea set真係好靚好靚,打卡一流!我相信10個有9女仔都會好似我女朋友咁鐘意。食得飽之餘而且價錢一D都唔貴,平過酒店tea set好多! 各位男朋友們要識做,快D book 定位!