2018-12-14 1244 浏览
天氣開始凍啦!又係時候周圍去搵好味既邊爐,前排有朋友推介左間長沙灣一間海鮮粥底火鍋。價錢真係好優惠,我地5個女仔都一致覺得今次既火鍋店既海鮮好新鮮,性價比高呀呢度有$198同$258既套餐, $198係奄仔蟹,$248就係每人有半邊龍蝦,既然都係差唔多既價錢,緊係每人半邊龍蝦個款啦。係上火鍋配料前,會附送一小碟開胃小菜酸辣木耳 ,味道不俗。之後就係我地最期待既海鮮出場啦,l餐廳好細心會有張相提示返各類海鮮既烹調時間話明龍蝦係主角當然要即刻扔隻龍蝦落去啦果然無令人失望有膏而且啲肉仲好嫩而且一夾就夾到舊肉出黎啖啖肉啊正🤣🤣🤣接著要介紹既一定係個貴妃蚌同蟶子食落真係好鮮甜 連豉油都可以唔洗點啊我地一致對呢3樣海鮮冠上最高評價另外不得不提既海蝦坊間好多餐廳為左貪平好多時都會用啲死蝦 然後食落會有梅爛既感覺但喜點提供既蝦肉係好實在而且都同樣地鮮甜爽口 回味無窮此外 餐廳見我地5個人話送一人一粒桶蠔俾我地試下肉質肥美滑溜又唔腥其他海鮮例如蜆 鮑魚 多寶魚其實都鮮味十足既然都話今餐十分抵食咁又點會只有海鮮啊跟套餐既其實仲有一份牛小排雖然都係跟套餐既配料但都不得不讚碟牛肥瘦分明 入口好有牛味跟餐除左有

餐廳好細心會有張相提示返各類海鮮既烹調時間

雖然都係跟套餐既配料但都不得不讚
碟牛肥瘦分明 入口好有牛味

跟餐除左有數款海鮮同肥牛
另外仲會俾我哋揀多八款配料
而我地就揀咗日本黑豚肉、烏冬、唐生菜、午餐肉、韭菜餃、響鈴同蟹肉墨魚滑仲有台灣腸

特別推介返

食晒以上配料後
最到了重頭戲
因為我地5個已經食到好飽
所以就叫店員幫我地加一半粥
都係個句 高質!
我地明明已經飽到上心口
但我地都每人食左2碗