終於都試到「傳說中」的奇蹟之班戟!仲要好好彩,人唔係太多,唔使點等位就食到!可能因為係Dinner Time,所以少啲人去食。Luckky~~~見到有出新嘢,估唔到係全新既「珍珠奶茶系列」!有三款,分別係茉香珍珠、芒果珍珠以及一日火味的珍珠奶茶。今次,我就點返杯原味的!用上阿薩母紅茶調配,茶香及奶味適中,珍珠係用上黑糖甜味的,比較特別喎!見到出咗新款的「咸味班戟」當然要試!今次點咗其中一款的「粟米牛油果班戟」,賣相就夠晒一流啦~~有三班班戟咁序!仲可以揀高纖麥味濃郁的全麥班戟或是充滿牛油香的熱香餅。我就揀返熱香餅,我見四圍都仲有人揀全麥班戟呢~~ 個汁絕對係靈魂之作!粟米香濃芳郁,計我話揀熱香餅係無錯!因為可以吸收到更多的粟米汁,食起上黎,啖啖粟米香,好正!當然,熱香餅會易淋啲,所以食既時候要快手啊!相機食先都唔好搞咁耐!而個條粟米都有牛油香,微微炭烤過,同樣好正!黎到呢度,又點可以唔食原味的奇蹟之班戟!名不虛傳的有著空氣感與蛋香!如果Dinner唔想食咁多,黎呢度又唔錯喎!

而個條粟米都有牛油香,微微炭烤過,同樣好正!