觀塘有好多上樓嘅西餐廳,我覺得呢一間係值得介紹畀大家嘅 佢極具玩樂以及美食、聚腳好地方呀一入到餐廳,已經見到對著開揚景觀以及極高樓底,超舒服的感覺呀!最正係坐喺窗邊嘅卡位嘆住美食確實一樂也餐牌內好多選擇而價錢又唔算貴先叫一個set dinner,包括前菜、主菜、甜品、飲品溫馨提示:如果您所選中嘅意粉或者飯唔係喺set dinner裏面,可另加80蚊轉餐都得)我主菜叫左卡邦尼亞意粉,唔係餐單上所以就要加多八十蚊,都係只需$168!好抵前菜:輕量版parmaham配蜜瓜沙律餐湯:黑松露野菌忌廉湯!最正嘅係熱辣辣,湯打得幼滑,黑松露味香濃!再配埋牛油焗法包主菜:卡邦尼亞意粉略嫌意粉汁料太多,我較中意食亁身啲,而且味道不夠,偏淡!餐飲我選擇左Mango Smoothies好飲另外,即叫即開生蠔做緊特價十蚊一隻我唔太食生蠔都點咗兩隻,正!推介!小食:炸魚薯條炸魚柳炸到外脆內嫩滑美中不足啲炸粉我覺得太厚,如果薄啲就更好啦!小食:大蝦凱撒沙律食飽飽食個沙律中和一下先!啲蝦好新鮮又彈牙!最後叫個甜品就完滿喇甜品:鮮雜果窩夫配雪糕球十分有驚喜之作!細細粒,由六個小窩夫造成外脆內軟綿綿。加埋提子冧酒雪糕簡
觀塘有好多上樓嘅西餐廳,我覺得呢一間係值得介紹畀大家嘅
佢極具玩樂以及美食、聚腳好地方呀

最正係坐喺窗邊嘅卡位嘆住美食確實一樂也
餐牌內好多選擇而價錢又唔算貴

先叫一個set dinner,包括前菜、主菜、甜品、飲品

前菜:輕量版parmaham配蜜瓜沙律

餐湯:黑松露野菌忌廉湯!

最正嘅係熱辣辣,湯打得幼滑,黑松露味香濃!
再配埋牛油焗法包

主菜:卡邦尼亞意粉

略嫌意粉汁料太多,我較中意食亁身啲,而且味道不夠,偏淡!
餐飲我選擇左Mango Smoothies
好飲

另外,即叫即開生蠔做緊特價十蚊一隻

我唔太食生蠔都點咗兩隻,正!推介!

小食:炸魚薯條

炸魚柳炸到外脆內嫩滑
美中不足啲炸粉我覺得太厚,如果薄啲就更好啦!
小食:大蝦凱撒沙律

食飽飽食個沙律中和一下先!
啲蝦好新鮮又彈牙!最後叫個甜品就完滿喇

甜品:鮮雜果窩夫配雪糕球

十分有驚喜之作!
細細粒,由六個小窩夫造成
外脆內軟綿綿。加埋提子冧酒雪糕簡直係完美嘅配搭!
食完飯之後梗係同啲朋友去玩樂區射飛鏢同埋玩玩桌球!
咁就一個完美嘅星期五啦

資料由香港愛玩生Iplayhk.com提供