2015-09-17
其實當日返來已即刻寫食評, 所以大家知道我有幾失望, 但5日後都未發, 令我懷疑openrice係咪故意, 希望今次呢篇食評能見天日.星期六中午唔洗訂位等位, 我叫左個炸帶子豬排咖啡飯餐, 有沙律, 正常味道. miso soup, 正常. 甜品係自製芝麻奶凍, 呢個超好食. 服務都唔錯, 成日自動幫我地添茶.最大問題係主菜, 我懷疑舊超薄豬排翻炸, 因為切口位特別乾, 又燶, d野又唔熱, 塊豬排我估約4 x 2.5 吋 (當然唔係方形, 所以實際更細, 因為四角係圓), 厚半cm 都唔知有冇, 炸完切到好似條粗d的肉條咁. 帶子有四片, 但又係切到超薄. 咖哩汁好稀, 我去超市買盒現成日本咖啡好過佢. 飯係炒底, 本來可追分, 可惜冇鑊氣, 唔熱. 賣相嘛, 咪茶餐廳咁. $130一個餐, 唔好講份量, 整得好, 都食得順氣d. 但質都唔好, 仲要比百幾蚊食, 真係好唔順. 剛好之前係尖東一平安麵食過佢地個炸豬排, 人地新鮮炸, 高下立分, 價錢差不多只係一半 (當然唔係set, 冇湯, 甜品同個幾條沙律菜), 咁我點解要去食個$130 (介要加一)又細又難食的炸豬
剛好之前係尖東一平安麵食過佢地個炸豬排, 人地新鮮炸, 高下立分, 價錢差不多只係一半 (當然唔係set, 冇湯, 甜品同個幾條沙律菜), 咁我點解要去食個$130 (介要加一)又細又難食的炸豬排飯呢? 所以我一定唔會再去.