(非会员)
2007-11-16 23 浏览
今日係我係沙田返工最後一日, 諗住食餐好d, 點知仲差過平時食飯.一去到開茶都要叫兩次, 我地一行4人, 點左個4人套餐, 再加金牌燒乳鴿, 流沙奶黃飽, 例湯都幾好, 應該無味精, 乳豬都幾脆, 不過唔明點解個乳豬醬唔係跟乳豬一齊上, 海參煲既汁太杰, 海參唔夠諗, 所謂既金牌乳鴿, 無味兼好似番炸咁, 點心都ok.後來既蒸魚, 簡直係差差差, 已經黎到枱邊既小枱上面, 又唔即刻送上客人既枱到, 擺左成5分鐘有多, 都無人理我地, 好辛苦咁老遠見到有個侍應叫佢上菜, 好悔氣咁攞碟魚過黎, 仲倒到我成腳都係魚汁, 雖然佢已經係咁道歉, 不過見到佢既表情係十分唔願意咁講, 我覺得最低限度應該攞條毛巾比我抺, 講兩句就走左去, 唔該佢睇下劉華個廣告啦! 一來條魚本身已經蒸過火, 再咁焗一焗, 攪到d肉"鞋" 上加"鞋", 最後上杏汁燕窩, 心知套餐跟得既甜品都唔會係好架啦, 不過都無諗過差成咁, 個杏汁簡直杰過我個仔食既糊仔, 仲要有d一大舊黏埋既粉, 燕窩少之有少, 食兩啖都食唔落. 碟又無人換, 茶又無人沖, 咁都要收加一, 茶每位$9, 仲有小食$12.雖然我地當面同個經理投訴, 佢

雖然我地當面同個經理投訴, 佢解釋話今日可能比較忙d, 話送甜品比地食過, 仲遞埋咭片比我地, 不過真係嬲到都唔想理佢! 我已經一早訂左枱, 如果你真係咁忙咪話full booking囉! 成6百幾蚊食個lunch, 點知食到一肚氣!~