2019-09-01
早幾日去「夜梟」食午餐,諗住食佢哋嘅fusion菜式。點知一上到去就話不供應,只能帶午餐牌上面嘅食物,真無奈,然後只好食佢哋嘅午餐set。午餐set 價錢實惠,介乎$78-$128,配沙律或湯+飲品+甜品。意大利粉配豬手明太子忌廉汁($98),明太子汁就冇啦,明太子顏色就有既....如果我係一個盲人,你就算再插盲我一次,我都唔知呢碟係明太子😫😫.....豬手碎加埋都冇一啖,不過唔緊要啦,唔好食,唔好浪費我quota。燒肉眼扒配黑胡椒汁($128)無特別,薯條唔脆,牛肉無牛味.....最欣賞佢個茄汁,因為最正常。前菜沙律($0),正正常常,不過太多醋汁,個汁又太甜,好似食緊甜品咁。而且啲菜葉唔係咁新鮮,有啲已經變黃左。餐湯-南瓜湯($0),一個鹹味嘅湯,冇乜特別,冇南瓜味,比較適合不喜歡南瓜嘅朋友。餐飲-檸檬茶($0),檸檬唔知係咪發咗霉,變左粉紅色。亦有可能係重用檸檬🍋。餐飲-可樂($0),個人認為呢杯只係可樂顏色嘅水,呃我唔到嘅!甜品-芝士蛋糕($0),比較似ikea嗰種芝士蛋糕,個人認為嗰粒伴碟藍莓最好味。最後,我要立即轉場,去食第二間餐廳!建議大家失戀好傷心喊唔出就可以去既,包保
最後,我要立即轉場,去食第二間餐廳!建議大家失戀好傷心喊唔出就可以去既,包保你難食到喊出嚟!