晚上約了朋友到淘大. 先找個地方食個飯, 最好又平又正哩間日月星想黎好耐, 之前搵過又唔見, 原來係o係條行仔入面原來係專做外賣生意, 不過都有一張台做堂食.餐牌除左是日晚餐之外, 其他既飯原來都只係加$3 就有杯野飲二人二話不說話要了兩客炸雞脾飯.熱奶茶, 都只一般, 奶味較重. 講開又講, 食炸雞脾都係配返可樂正好多炸雞脾飯份量真係十足, 隻雞脾超大隻, 全部都係肉.新鮮炸出黎, 超燙口, 熱到連d 飯都燙口. 塊雞皮亦是炸雞脾既精粹, 勁脆! 皮下有點黃色既肥膏, 怕肥既就唔好叫啦不過雞脾食起上黎有點狼狽, 幸好店鋪有紙巾提供. 可以拿上手大啖大啖的咬.下次唔知可唔可以叫佢去骨/ 漸件呢.飯要了茄汁, 其實叫既時候都有點擔心, 因為本人係唔食用茄汁調出黎o個隻茄汁, 即係酸o個隻好彩上到台見到係螢光汁, 非常高興, 我勁鍾意哩隻咸既茄汁, 即係快餐店焗豬o個隻d 汁睇黎好少, 但撈下撈下又撈得晒成碟飯.$24.5 而已. 如果星期二黎食, 晚餐就有炸雞脾飯, 只$22. 下次記住要星期二黎了!
晚上約了朋友到淘大. 先找個地方食個飯, 最好又平又正

原來係專做外賣生意, 不過都有一張台做堂食.

二人二話不說話要了兩客炸雞脾飯.

炸雞脾飯份量真係十足, 隻雞脾超大隻, 全部都係肉.

下次唔知可唔可以叫佢去骨/ 漸件呢.

d 汁睇黎好少, 但撈下撈下又撈得晒成碟飯.

2009-10-16
$24.5 (晚餐)