2017-12-28 146 浏览
屯门陈键锋兴致勃勃邀请我黎呢间屯门最出名嘅拉面,唯有等30分钟都坚持要试啦!店舖装修都干净企理,而且灯光几光猛,好有日本一家大细去亲子店feel。餐牌上除了三种主打汤底外,仲有一款辛肉味噌汤底,我就点了呢款沾面,一来到就有一大碟粗嘅拉面,加左麦粒系入面嘅面条我都系第一次食,面条好弹牙有口感,未食已经觉得会好饱肚!辛肉汤红卜卜好似好辣,原来味道似韩国辣酱,但系太过太过喊喇, 完全遮盖左肉碎同蒜香味,好失望呢,本身谂住最后会加鱼汤沟稀再饮晒佢, 吃了两啖便打消念头屯门陈键锋叫了黑油豚骨汤面,黑油甘香味道不太突出,而且都系太咸喇,半肥瘦叉烧我就觉得太腍软,唔好咬口,不过屯门陈键锋对佢评价不错老老实实港岛九龙区好似好多拉面都比佢出色㖞,可一不可再

辛肉味噌沾面

老老实实港岛九龙区好似好多拉面都比佢出色㖞,可一不可再
2017-12-10
等候时间
30 分钟 (堂食)