2022-10-06 24 浏览
今次去咗位於太子既居酒屋 - 朝Asa,餐廳的門面裝修係大南街比人獨樹一格既感覺,不論餐廳內外都充滿日本風格🎑🎑依間居酒屋食物種類好多,食物方面由小食沙律,到燒物料理都有。當日叫咗好多食物都十分推介!👍🏻第一樣 - 醬燒雞腎,一上枱已經俾佢香味吸引住😍,面頭鋪滿蒜蓉,而且一啲都唔乾好惹味!第二樣 - 朝邪惡玉子燒,極濃蛋味👍🏻,每一舊卷蛋拉出嚟都有芝士拉絲🥹!第三樣 - 月見雞肉棒,燒到面頭焦焦脆脆,最鍾意係月見汁,沾埋汁一齊食真係好夾🤤!第四樣 - 薄牛豆腐壽喜燒,份量好多!每一樣配料都好好食,而最特別嘅係有兩大塊腐皮🤤🤤最後一樣 - 燒菠蘿,係我食過最甜最多汁嘅燒菠蘿,最後叫咗2串😍😍飲品方面,叫咗最特別嘅啜啜啫喱柚子酒🍶,好易入口,好濃柚子味而且酒精味唔重!👍🏻👍🏻