去開太子花墟,買完嘢梗係要食嘢醫肚,行過有間Cafe好似裝修得幾靚,順便靜靜地傾吓計~Cafe樓底好高,好闊落,即刻坐低試咗佢嘅午餐同埋甜品😋👅西西里烤豬鞍 $85呢個套餐包左餐湯,忌廉餐湯質感濃厚。豬鞍烤得好靚,好厚但仍然好juicy,薯角仲好脆,隔離嘅羽衣甘藍同埋茄子都冇怪味冇苦味👍跟餐加配左caramel latte,就係為咗佢個拉花,第一杯已經好特別,咖啡味道亦都夠香,焦糖味都足夠🥰👅 烤肉眼扒配果仁燒汁 $88肉眼扒大塊,唔會過熟,冇根亦都唔會好多肥膏。薯條熱辣辣,果仁燒汁好香,點薯條好好食👍呢個跟餐配左mocha,呢杯拉花超級靚,有少少唔捨得飲😍🥰朱古力同埋咖啡嘅比例亦都做得好👏🏻👅自家製窩夫拼鮮果朱古力雪糕 $78食完成個晏晝,當然要食甜品收尾🙋🏻‍♀️呢個窩夫未上枱已經聞到香味,喺度諗緊點解聞到香味咁耐都仲未上到,原來餐廳幫佢扮靚😍真係整得好靚😍窩夫熱辣辣,做到外脆內軟,面頭嘅士多啤梨同埋藍莓怕佢會酸,但係竟然係甜!!最頂嗰粒玫瑰士多啤梨真係唔捨得食,留到最後先食😙幫我夫隔離嘅玫瑰花瓣唔好以為佢得個樣,真係食得出有淡淡嘅玫瑰味👏🏻

👅西西里烤豬鞍 $85

👅 烤肉眼扒配果仁燒汁 $88