2025-05-03
同老best去太子閒逛見到有日本野即衝入去,果然驚喜連連~有我最愛的壽喜燒💗店內充滿日式居酒屋的氛圍,好適合朋友、情侶、家庭聚餐😋食物都係即叫即製,熱辣辣,品質保持得好好💗💕💓🍲壽喜燒套餐(365日長穀飼•黒安格斯小排150g+澳洲M9+全血和牛100g+野菜盤+吉列千層豬)+ 稻庭烏冬好驚喜~估唔到套餐食材咁豐富😍😍兩款牛的油脂肉質都分布得十分平均,店員叫我地先食牛再加湯涮野菜,果然蔬菜和烏冬完全吸收哂牛肉和壽喜燒汁的精華,超甜超香🤤🤤而吉列千層豬第一次食到咁juicy ,炸完都咁嫩滑的豬豬😋😋🍡日式年糕外層搽左醬油再貼上紫菜烤到香脆,內裡好軟糯煙韌,非常美味🤤🤤🥚茶碗蒸即叫即蒸製作需時,一打開蓋就係滑溜的蒸蛋同櫻花蝦、帶子等食材,好鮮甜,非常有水準💕🐟蒲燒海鰻香烤過的海鰻不負眾望,一如既往的好味好適合跟飯食😂🐮和牛小漢堡作為小漢堡粉絲點都要食!外層煎到香口,將肉汁鎖實,內裡非常香嫩,食唔停口😭
🍡日式年糕
🥚茶碗蒸
🐟蒲燒海鰻
香烤過的海鰻不負眾望,一如既往的好味好適合跟飯食😂
🐮和牛小漢堡