餐厅: 容記小菜王
资讯:

2021-11-28 227 浏览
🔥🔥《容記小菜王》 同朋友仔提起,已經很久沒有食鑊氣小炒🔥了!突然記掛那股攻鼻的熱騰騰氣味😆!朋友知道後第一個提議就係太子容記😆。好!今日就去會一會佢先😋!🌱🌿🌱🌿☘️🍀🍃🍃🍀🍀☘️🌱🌿 🍄 揚名國際燒肉 /小 HK$98🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻見到個頭銜唔order都唔得啦😂🤣!燒肉脆皮到一個點😍!嗦嗦聲💥!鹽味🧂也醃得剛剛好😙,不會死鹹或淡pet pet🥳。肉的肥、花、腩、瘦,每層都分明!仲要份量比坊間一般小菜館大碟得多🥳!果然係揚名國際呀吓🤩!🍄 容記第一嘴 HK$88🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻朋友知道我哋將會去容記時,就提我哋要必食墨魚咀💋!咁勁😂?咁要試啦!墨魚🦑咀用脆漿包住,炸到圓咕碌🔘!份量不少的!炸漿本身已帶鹹味😙,令墨魚咀不用調味,也可以食到墨魚鮮味和炸物香😆!🍄 濃湯海鮮雜菜煲 HK$108🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻呢煲嘢不得之了咁大煲🤣!粉絲、冬菇、蝦🦐、珊瑚蚌、西蘭花🥦、帶子仔、小白菜🥬、黃芽白、蘑菇🍄!一口氣數唔完😆!全部都係索湯之選!湯底又夠曬濃香!能帶動海鮮和雜菜粉絲清中帶甜!🍄 酸菜 HK$15🍄 晚茶 HK$20🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🌱🌿🌱🌿☘️🍀🍃🍃🍀🍀☘️🌱🌿
🔥🔥

🍄 酸菜 HK$15
🍄 晚茶 HK$20
🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻

🌱🌿🌱🌿☘️🍀🍃🍃🍀🍀☘️🌱🌿

後記:香港很多小菜館都流向茶餐廳式🍴經營,但容記卻堅持💪🏼小炒嘅鑊氣和大排檔抵食夾大件嘅作風🥳,吸引了好多生熟客仔慕名而來😁!晚飯時段座位比較緊張,大家如果想一嚐容記滋味,最好就預先訂定位嘞😆!

🔥:容記小炒王
💫:太子太子道西123號地舖及2樓