2019-04-01
好耐都冇打邊爐食雞煲,趁住天氣轉涼兩日,就去食朋友推薦呢間鍋先生,貪佢有刺身、前菜同種類多元化。一入到餐廳,我地就即刻落左個雞煲,冇幾耐就俾左呢個醬料存俾我地,裡面種類好多,有辣椒、炸蒜、生蒜、蔥、芫茜、XO醬、花生醬。咁我地啦啦臨就揀左醬汁之後,冇幾耐雞煲就黎左。飽魚雞煲嘩,見到有4隻飽魚放係面,仲有豬皮,仲有大量蔥同芫茜,份量都好多又好香我地個雞煲食都好似食唔完咁🤣呢個雞煲除左睇得之外,味道都調教得好好。因為又唔會太辣、又唔會太咸同油。雞肉都好滑,好香又好食。我地食完個雞煲,就想開始食火鍋。侍應好好,問我地想要就咁加湯定換個湯底。因為我地都想食得健康d,所以我地就索性換個蔬菜🥬湯底。蔬菜🥬湯底顧名思義就即係湯底以蔬菜為主,個湯一上黎我地真係有喜出望外既感覺,裡面又有冬菇、秀珍菇、娃娃菜、栗米,真係真材實料任食火鍋包:刺身、海鮮拼盤、靚牛仔粒、牛肉片任食火鍋包刺身都算唔錯,而且質數都唔錯,帶子鮮甜、蝦就肥美而且海鮮拼盤都唔差,有聖子、蜆仔、花甲、中蝦等等。牛肉方面,睇相都知係靚野。真係又有牛味、又嬾口。豚肉、各種丸類、脆肉脘、蔬菜、豆腐、面、各種前菜等等,真係應有盡有,個個都食到攬住
朋友推薦呢間鍋先生,貪佢有刺身、前菜同種類多元化。
咁我地啦啦臨就揀左醬汁之後,冇幾耐雞煲就黎左。
飽魚雞煲
我地個雞煲食都好似食唔完咁🤣
呢個雞煲除左睇得之外,味道都調教得好好。
因為又唔會太辣、又唔會太咸同油。
雞肉都好滑,好香又好食。
鮑魚雞煲
我地食完個雞煲,就想開始食火鍋。
侍應好好,問我地想要就咁加湯定換個湯底。
因為我地都想食得健康d,所以我地就索性換個蔬菜🥬湯底。
蔬菜🥬湯底
雜菜煲
任食火鍋包:刺身、海鮮拼盤、靚牛仔粒、牛肉片
任食火鍋包刺身都算唔錯,而且質數都唔錯,帶子鮮甜、蝦就肥美
而且海鮮拼盤都唔差,有聖子、蜆仔、花甲、中蝦等等。
牛肉方面,睇相都知係靚野。
真係又有牛味、又嬾口。
豚肉、各種丸類、脆肉脘、蔬菜、豆腐、面、各種前菜等等,真係應有盡有,個個都食到攬住個肚離開。
總結,呢間除左做火鍋之外,其實都有做小菜,同埋野食質數好,下次都會再去