1K
川菜我食得7788啦呢排,仲有酸菜魚同烤魚未食。酸菜魚想當初成日返大陸食,而呢個冷鍋嘅意思係一大煲煮好出到嚟唔使火就可以食。冷鍋酸菜魚 $188佢個煲裏面其實已經係好多魚同埋酸菜,如果四個人食就可以要個加大煲。佢比我想像中多好多魚,而且魚來講我覺得佢係幾好食,我自己食晒成煲。個底會有啲金菇同埋寬粉,我發現自己越嚟越鍾意食寬粉,佢嘅口感真係好好。麻辣肥腸 $55雖然前幾日先食完,但我真係唔知點解呢幾日見到就好想食,佢除咗麻辣之外仲有其他款式,但就係因為天氣熱我好想食辣所以點可以唔叫辣?炸饅頭 $38以前去到邊見到炸饅頭一定叫,當然而家都唔例外,饅頭一定要配煉奶,仲要係多煉奶。炸到金黃色嘅饅頭令人流晒口水。不過佢始終係澱粉質就會好飽肚。黑糖糍粑 $30又係糍粑,煙韌嘅感覺真係令人有戀愛嘅感覺。由於得自己食就叫咗份細,但建議最後先叫,如果唔係食晒正餐凍咗就唔好食。蜜桃沙冰 $38今次我竟然冇叫菠蘿,因為蜜桃都係我愛好,佢唔會話超甜,沙冰真係解辣一流。記得我酸菜魚同埋肥腸都要揀返適合自己嘅辣度呀,唔知係咪因為星期日,定係因為出面派手幅,座位都坐到好滿,雖然多人但係都坐得舒服,而且店員禮貌都唔錯

冷鍋酸菜魚 $188

麻辣肥腸 $55

炸饅頭 $38

黑糖糍粑 $30

蜜桃沙冰 $38

記得我酸菜魚同埋肥腸都要揀返適合自己嘅辣度呀,唔知係咪因為星期日,定係因為出面派手幅,座位都坐到好滿,雖然多人但係都坐得舒服,而且店員禮貌都唔錯。