天氣凍又食熱又食,打邊爐人人愛,今次揀左個個都就腳既尖沙咀寶勒巷個頭既大一海鮮火煱,格調幾好,仲有好多野食平時出面火煱都未必食到!話晒出得黎食緊係要食好d,叫左亞拉斯加長腳蟹凍食,師傅仲要幫我地分開左幾件,方便我地食,冰震蟹肉好鮮甜好味又啖啖肉,蟹殼d膏又多,雖然唔算平,但真係物有所值,好正呀!魚刺身,鮮甜爽口,切得厚薄適中排得靚靚,片片晶瑩剔透,食火煱之前嘆番轉靚刺身,爽一爽!本地肥牛一睇就知新鮮,牛肉味好重,肥瘦比例適中,色澤又均衡,薄薄一片片,滾兩滾就食得!大大粒自家製四寶丸,粒粒新鮮打製爽口彈牙,墨魚丸特別好味,蝦丸特別鮮甜彈牙!白雪雪女王粉,煙煙韌韌有少少似烏冬,口感非常唔錯!椒鹽斑塊,炸得好金黃香脆,再係面頭放上椒鹽蒜粒,鹹鹹地非常惹味!
白雪雪女王粉,煙煙韌韌有少少似烏冬,口感非常唔錯!