2017-07-09
其實之前已經食過好多質素唔錯喎既火鍋,但原來真係天外有天, 食過今次呢間涮涮鍋之後,相信其他自稱有質素嘅火鍋店真係要加把勁 先至可以對得起有質素呢三個字了!位於尖沙咀厚福街其中, 樓下嘅入口唔算太起眼,但上到去又別有洞天喎店內嘅面積未必及得上其他大場, 但呢度嘅座位設計都幾舒適, 而餐桌上嘅位置就非常寬敞絕對好過好多大場調味料自行調配,選擇都唔少既然是手工涮涮鍋,當然有唔少既出品係出於自家制有别於其他火鍋店目測呢兩碟黑毛豬及牛肉就知道有幾新鮮及質素有番咁上下啦食落就更加唔使講啦, 兩個字形容~~ 好味呢一碟響鈴及魚皮, 係即炸既, 送到嚟既時候 仲係熱嘅, 好鬆化好脆好好味你睇下呢啲雜錦係自家製嘅, 入口就知道同其他火鍋店嘅係兩回事, 口感及新鮮程度絕對好好多食物嘅選擇同種類真係好多, 首先係特色火鍋底、 之後就係選擇 好靚嘅肉類、 亦都有鹵水小食、 仲有係好新鮮嘅海鮮、 仲有好多火鍋配料可以選擇, 冇返咁上下胃口 我相信 都難以全部逐一品嚐除咗食物選擇多之外, 呢度嘅特色飲品都多不勝數, 而且係無限量添飲一個價錢 咁有質素嘅出品 又飲又食已經非常超值, 以為食飽準備埋單之際, 服務員
調味料自行調配,選擇都唔少
目測呢兩碟黑毛豬及牛肉就知道有幾新鮮及質素有番咁上下啦
食落就更加唔使講啦, 兩個字形容~~ 好味
一個價錢 咁有質素嘅出品 又飲又食已經非常超值, 以為食飽準備埋單之際, 服務員介紹呢度嘅甜品畀我哋, 芋味及綠茶木糠布丁, 味道好香濃 而且唔太甜非常好食
除咗食物咁有質素之外, 呢度嘅服務好專業, 我相信呢度嘅服務員 禮貌上應該訓練有素, 每個服務員都相當有禮貌而且招待誠懇,比客人既感覺好舒服, 值得一讚!
總括呢一餐, 坐得舒適、食物質素好、 價錢合理、 服務亦佳, 絕對係會回頭嘅一間唔錯嘅食店。