2023-04-18 14 浏览
想同朋友慶祝生日 聽其他朋友講天后有好多好嘢食🤩 今次就俾我搵到依間價值比好高嘅鐵板燒 又可以打卡又好食!去到我地叫咗個dinner special set🤫入面有刺身 海鮮 牛柳 等等 真係一次過滿足哂我好多願望😋前菜有生蠔 同埋刺身三味 仲有燒右口魚邊身金槍魚腩手卷🥳 最特別嘅係個刺身三味 食落好有鮮味 而且仲有大大隻螺🤫到鐵板燒環節 燒帆立貝係一個好特別嘅菜式 因為師傅仲整咗一個小小嘅紫菜湯😋 享受完帆立貝之後仲可以飲埋啲紫菜湯🤩 兩者配合得好好 而虎蝦亦都燒得好香 配合埋側邊燒好嘅蝦頭 食落仲更加有鮮味👍🏻下一道菜式仲有鵝肝多士 鵝肝肥而不膩 食落好滑😁 加埋脆卜卜嘅麵包 簡直係一流🥰而我同朋友個各叫一份薄牛柳同埋厚切牛柳粒🤩 兩個牛味都好出 而且脂肪比例啱啱好 加埋蒜片仲好味🤪 食完海鮮同肉類之後仲有一個黑松露蟹肉炒飯 估唔到又真係好香 同好多蟹肉🤩 最後食埋柚子雪糕 作為結尾 好清新🤓