第三站

Station 3 Cafe
2016-07-07 551 浏览
同朋友倾心事,当然揾间楼上cafe。上到25楼转右直行前,即刻见到Station 3 试业中既牌,进去时见到白色格调既cafe,顿时给我一种很干净俐落、舒适很relex既感觉。 靠墙座位墙上有一部电视机播放著电影,出餐处下面有好显眼既"Station 3 Cafe" logo , 旁边水吧店员都很用心专注制作饮品,近住门口边有两个木架,放左好多唔同board game, 例如: 大富翁、猜猜画画、层层叠之类,可让食客玩游戏消磨一下 这里既特饮用塔罗牌为名很特别,朋友叫了"月亮",用荔枝同菠萝鲜打沙冰,有很重既菠萝味道 ,还有荔枝既清甜,而我叫了好养颜既"可人儿",见名字已经甜蜜蜜 ,有治失眠,养肝明目功效,对于晚睡失眠、晚上看手机既我,当然要补补 ,用洋甘菊、欧薄荷,杞子同桂圆肉,好清凉薄荷味,甘甘地既洋菊,如果多d甜味桂圆肉会更sweet ,饮完一壶后叫店员加水他们都会乐意加添。Dinner set 加30蚊有头盘、甜品,都几抵食。我点左黑松露配带子鲜菌烩意大利饭,改左意粉加$5,上面配上豆苗,好fresh! 意粉酱汁不油腻,黑松露味香浓,带子粒几鲜味,鲜菌份量够多,整碟意
,饮完一壶后叫店员加水他们都会乐意加添。
Dinner set 加30蚊有头盘、甜品,都几抵食。我点左黑松露配带子鲜菌烩意大利饭,改左意粉加$5,上面配上豆苗,好fresh! 意粉酱汁不油腻,黑松露味香浓,带子粒几鲜味,鲜菌份量够多,整碟意粉真系几好食
 。
黑松露配带子鲜菌烩意粉
田园沙律配有车厘茄,d菜食落爽脆,so fresh! 配上芝麻酱简直一流
 朋友点左烧牛肉配田园沙律,牛肉片够大块,份量十足。
田园沙律
烧牛肉配田园沙律
松露薯条,松露平均分布整碗粗身既薯条,味道刚刚好,好香口,充满薯味。
松露薯条
最后叫店员上甜品"法国朱古力chocolate",卖相已经很吸引,入口有很香浓既朱古力味,中间果层食落好似朱古力雪糕咁,甜度适中,我好like

法国朱古力chocolate
2016-07-02