餐厅: 班蘭葉印尼餐廳
资讯:

2023-09-30 74 浏览
收工后朋友带我去食印尼嘢😋 去到铺头外面似一间杂货店,原来内有干坤入面系一间餐厅。都几隐蔽入到去座位都阔落舒适,menus 都好多选择,嘢食份量都很足$88 串烧白膳(一份三串)朋友钟意食膳,叫左一份 有三串 一串有两大件啖啖肉,不过好多幼骨要小心🤥$48沙嗲鸡肉串(三串)性价比很高 48蚊有三串,用浓烈嘅酱汁烧过,再配沙嗲酱 作为小食一流$138 印尼汁烧鱿鱼 汁烧鱿鱼筒烧得好软熟 大厚肉啖啖肉😋😛唔会太干咬唔开 配上两款秘制印尼汁 ,辣得黎好惹味$88烧鸡花胶汤粉皮有几片花胶同一旧雪耳,都好滑 ,骨胶原upup😆汤味好浓郁浓浓鸡汤 ,烧鸡有半只,真系出色烧得好juice 调味亦很好唔怪得咁多人叫 ,下次真系会叫一只做𩠌$88 鱿鱼须白须牛丸汤有啲可惜 以为都系牛骨汤做底 ,牛丸汤系白胡椒汤但都好饮 ,有油面做底唔怕唔饱,牛丸爽口弹牙 同出边食有少少唔同,果然系佢嘅卖点$28 柑桔青瓜冰有加上椰汁再搭配青瓜见老板推介决定试一试佢感觉好新鲜$28 柑桔冰水加几粒柑桔,几清甜解渴 配上印尼食物好饮整体: 价钱抵食,估唔到印尼菜都好好味,都好多款式选择,好多嘢都好想食🤩下次再嚟试其他

$88 串烧白膳(一份三串)

$48沙嗲鸡肉串(三串)

$138 印尼汁烧鱿鱼

$88烧鸡花胶汤粉皮

$88 鱿鱼须白须牛丸汤

$28 柑桔青瓜冰
有加上椰汁再搭配青瓜见老板推介决定试一试佢感觉好新鲜

$28 柑桔冰
水加几粒柑桔,几清甜解渴 配上印尼食物好饮

• 印尼花胶汤班兰鸡粉皮
  • 半打鸡沙嗲