2018-12-20 33 浏览
聽聞呢間有個外型吸like一流既海鮮飯,所以都想試下,順便吸like~同朋友book左夜晚7點,去到唔多人,walkin都得。環境都算闊落。一口氣叫左個椰汁海鮮飯,半打串燒,豬頸肉金邊粉,咖喱牛腩煲配法包,炒菜苗,椰汁紅豆冰同青檸梳打水。上菜都算快,好快上齊菜,岩晒我地一班餓鬼。一上個椰汁海鮮飯,視覺效果都幾震撼,因為真係滿瀉。食落都有點麻煩,因為好難就到d野食唔跌落黎。飯量好足,因為塞滿左個椰青,而且係用左椰汁整,所以好快飽肚。整體味道偏甜,因為全部都係椰汁味~半打串燒,我地叫左豬牛雞各2串。夾埋個醬汁都幾好食~豬頸肉金邊粉,份量偏少,幾下就已經食晒。唔算太入味,不過不失。因為朋友想食菜,所以叫左個炒菜苗。份量少之餘仲要價錢貴!不過佢都算炒得有鍋氣,但性價比不高。到左令人最無奈既咖喱牛腩煲配法包!一送上黎,以為叫錯左咖喱薯仔煲!3舊超級大份既薯仔成為主角,而牛腩得3小塊,仲要有舊係牛筯!所以同左店員反映,好彩佢地都肯同我地換。上面呢張相就係換完之後影的~其實味道幾好,係有少少辣既咖喱!青檸梳打水,自己倒水入去飲,都不錯~椰汁紅豆冰,唔會太甜整體而言,覺得價格偏貴,份量偏少,CP值一般

上菜都算快,好快上齊菜,岩晒我地一班餓鬼。

半打串燒,我地叫左豬牛雞各2串。夾埋個醬汁都幾好食~

青檸梳打水,自己倒水入去飲,都不錯~

椰汁紅豆冰,唔會太甜

整體而言,覺得價格偏貴,份量偏少,CP值一般。不過係旺角,夜晚想唔等太耐就入去食既餐廳黎講,佢都唔算太差。