2023-04-03 68 浏览
大角嘴四圍遊今日就去左試利得街既「泰嘟嘟」。呢間舖起碼都開左兩三年,午飯一向都要排長龍既,可能今個禮拜長假期少左人返工,我哋今日冇訂枱竟然十二半前成功搶到位!咁梗係即刻試吓喇!舖頭裝修寫意,老闆應該係球迷,掛滿球星波衫;餐廳卡位設計成曼谷TukTuk 車般,頗為吸睛; 餐牌列出正常泰國菜預咗既菜式,比較出眾既有煎蠔餅飯,咖喱選擇較少 (黃咖喱牛腩 / 綠咖喱素菜),亦有船河或冬蔭公湯河揀。 我點左黃咖喱牛腩飯,朋友就見隔離幾枱都點左薄餅,就試吓喎。十分鐘上菜,我嗰碗咖喱幾大下,有椰香,非常微辣,見到有八角,美中不足個咖喱較「水」; 可能我好彩,我碗咖喱較多牛腩同薯仔,友人投訴佢嗰碗乜都冇,得兩嚿肉,但就好多蕃茄同薯片喎。但我自己份咖喱又吾覺有呢個問題 🤣🤣🤣總結:好食,會返去試其他湯河同蠔餅飯。

總結:好食,會返去試其他湯河同蠔餅飯。