2014-04-29 2274 浏览
住係大角咀, 一直唔知開左間日本料理, 今日上開openrice 見到有$80原條池魚咁吸引, 就去試下估唔到有人敢係一條唔起眼的五金鋪街開食店, 呢間鋪老細真係勇氣可嘉, 日日經旺角行返屋企都唔會行呢條街, 諗都無諗過會有食肆. 所以都估應該無人幫襯, 所以直接同老公去食晚餐無訂位.好入正題,池魚刺身 $88新鮮好味 , 我最鍾意個酸汁鹽燒秋刀魚$48比附近食的貴左$10左右, 但肯定大條左, 而且即叫即燒, 好香, 贊!特上壽司盛合 $158真材實料, 吞拿魚係用中拖羅, 個人鍾意食大拖羅多d,不過呢d鋪仔竟然長備拖羅貨真係估佢唔到.櫻花蝦餅 $48係店員推介的, 話送酒一流, 仲話係4月新出品, 我就一般, 炸野麻麻, 老公就好鍾意, 食得乾乾淨淨什錦天婦羅 $68又係就老公叫的, 不過有少少驚喜, 隻蝦係新鮮的, 唔係附近鋪的雪藏, 下次可以再encore元祖豚足拉面特別, 出面未食過, 不過味道一般, 豬腳味太鹹啦, 有d鹹豬手感覺.個待應超好耐性, 添水又勤, 又有禮貌, 呢頭附近少有的好態度.地置位差, 如果開係埃華街, 肯定要等位, 但我反而鍾意, 咁就隨時有得食
好入正題,
池魚刺身 $88
新鮮好味 , 我最鍾意個酸汁
鹽燒秋刀魚$48
特上壽司盛合 $158