2022-03-15 278 浏览
大角咀越开越多小店,今次到访呢间小岛料理煮打慢煮牛丼,仲有猪肉塔可饭、咖喱鸡饭同埋寿喜牛丼。铺头细细,座位唔算多,黎到都等左阵先有位。见到佢地一路接外卖单,都好受欢迎。要留意如果黎食既话最好唔好太迟🤭佢一迟左好多嘢都会卖晒,迟左黎既话就未必食到想食既野la。好似我地见到隔离枱坐低果阵,店员已经同佢地讲得翻寿喜牛丼同埋咖喱鸡饭。1⃣️慢煮西冷牛丼(小盛)($60)牛肉颜色粉嫩,配埋生蛋同埋乳酪酱,卖相一流😍个饭本身已经有啲烧汁,甜甜地,再笃穿个蛋黄捞饭食,好正~另外乳酪酱酸酸地,感觉几清爽几特别。呢度既慢煮牛丼主要有两款牛,有西冷同埋肉眼拣,西冷重肉味啲,同埋食落有弹性啲。呢度既牛肉份量都几多,即使系嗌左最细既size都有好多😋慢煮既牛肉嫩得黎肉味重,配埋翠玉瓜、生菜丝,就咁一个牛丼都已经可以食得好满足👍  另外每个丼饭都有跟前菜同埋餐汤,前菜系牛蒡,腌得好好食~甜甜地食落好爽口。餐汤就卖晒,转左绿茶比我地。  2⃣️慢煮牛板腱牛丼(小盛)($75)餐牌上面系冇牛板腱既,好似都系每日限定供应。牛板腱食落会更加有油脂感,加埋用慢煮既方式调理,唔洗点咬块肉啲油脂感已经系口腔内涌出🤤个人钟意呢款多过西

1⃣️慢煮西冷牛丼(小盛)($60)

2⃣️慢煮牛板腱牛丼(小盛)($75)
餐牌上面系冇牛板腱既,好似都系每日限定供应。牛板腱食落会更加有油脂感,加埋用慢煮既方式调理,唔洗点咬块肉啲油脂感已经系口腔内涌出🤤个人钟意呢款多过西冷牛,不过真系两款各有各既风味,黎到既时候可以同朋友嗌唔同既share~咁就两款都可以试到😚
慢煮西冷牛丼
慢煮牛板腱牛丼