6天前
差唔多7點開始排隊排到8:30後先入得去坐。原本想食西冷牛丼,但係只剩返和牛咁照試下,都等咗咁耐,仲嗌咗塔可飯。個牛係幾好食,口感味道都唔錯,但個塔可飯就一般,感覺上係加咗香料嘅肉醬飯。唔會再食嘅原因同食物無關。等咗個幾鐘,入到去食咗15分鐘。等咗半個幾鐘嘅時候,隊頭有2個女仔話未齊人,原來佢哋六個人,等左咁耐原來先知係要等更耐。入面食嘢嘅人全部都食差唔多成個鐘,因為排隊排得耐,所以入邊要食返咁耐?窗口枱有一對男女,佢食幾耐我排隊望佢食幾耐,個女仔冇食一啖要傾5分鐘計要加1分鐘鹽,而條仔就早就食完。佢哋或者店入邊嘅人完全冇考慮過出面嘅人可能捱緊肚餓。呢個可能係香港做飲食嘅悲哀。客人坐低食嘢想食得輕鬆舒服係無可厚非,但係喺外邊排隊嘅人就有差天共地嘅感受;但係,如果要店員控制客人用餐時間同埋管理如何排隊,又好似有點那個。有咩可以做到呢?只可以講係香港飲食業嘅悲哀?會體諒但唔會再食,想支持都支持唔落。
唔會再食嘅原因同食物無關。
等咗個幾鐘,入到去食咗15分鐘。
只可以講係香港飲食業嘅悲哀?
會體諒但唔會再食,想支持都支持唔落。