2021-10-11 50 浏览
大角咀一向雲集左不少小店, 所以每當我諗唔到食咩ge時候就會去附近揾食~見到呢間上海菜裝修充滿中國, 又好似坐得幾舒服就入左去試下。燻蛋($15@1)前菜燻蛋蛋黃軟淋淋, 中間尚有少許流心,煙熏味濃, 比平時食到ge燻蛋更特別。回鍋肉好耐都冇食過嘅小菜回鍋肉呢個菜, 一上枱已經聞到非常惹味, 有椰菜絲、肉片、青紅椒同豆乾每等配料, 每種材料都炒得入味, 但仍然保持青脆嫩綠, 豬腩片肥瘦交疊入口肥而不膩, 配上白飯真係無得輸。麻婆豆腐另外一個無敵ge送飯小菜, 醬汁味道調校剛剛好, 鮮甜中帶點辣,香氣十足,豆腐嫩滑到匙羹都差點抔唔到, 搭上肉碎添加左唔少口感。如果食得辣可以要求加辣啊!

燻蛋($15@1)

回鍋肉

麻婆豆腐