2019-05-19 280 浏览
星期三夜晚6點時分係銅鑼灣同朋友行完街即興去到銅鑼灣廣場一期9樓極尚大瀛喜食放題。一排冇嚟,最大嘅轉變係而家改用電話app落單,一來方便睇返自己叫咗啲乜嘢食,二來都更加環保,唔使用咁多紙,三來可以減輕侍應嘅工作量,可以專心出菜同埋照顧食客其他需要,仲有更多優惠。餐廳提供免費wi-fi可以即場下載app,速度仲好快。除咗落單嘅部分佢嘅自助飲品區、甜品區同埋熟食區,種類多元化。有成兩個個鐘時間食,真的可以慢慢歎。分開幾段叫左啲野食。先來一盤三文魚, 帶子,甜蝦刺身,新鮮,嫩滑,值得一試之後叫左幾款壽司,海膽手卷; 燒鰻魚 燒牛舌,炒帶子等等。壽司和手卷全部都係迷你型,不會過飽,又可以試多幾款,壽司之中最鍾意呢度嘅火焰芝士壽司,裡面有cream cheese,食落好香奶味,好好食。值得一提嘅係 鰻魚口感幾好,入味;特別係炒帶子,有鍋氣,入味又唔會過甜。甜品嘅種類都好多,以Cream、mousse為主,當然唔少得雪糕啦,由於已經好飽,所以雪糕我淨係食左Haagen Dazs嘅朱古力味。Waiter服務好好,全部都沒有漏單,又及時幫手清走啲碗碟,唔使阻住下一輪食物上檯。 所有壽司魚生都非常新鮮
星期三夜晚6點時分係銅鑼灣同朋友
行完街即興去到銅鑼灣廣場一期9樓極尚大瀛喜食放題

有成兩個個鐘時間食,真的可以慢慢歎。
之後叫左幾款壽司,海膽手卷; 燒鰻魚 燒牛舌,炒帶子等等。
裡面有cream cheese,食落好香奶味,好好食。

所有壽司魚生都非常新鮮,所以叫食完一轉 食過返尋味。