2021-03-19
呢間確實係我近期排隊等得最耐嘅餐廳,餐廳位於工廠大廈嘅4樓,喺走廊等位嘅時候其實都幾焗,空氣唔係好流通,星期五晚等咗足足一個鐘,終於都可以入。裏面嘅位都算幾闊落,有好多張枱。你都台式餐廳,梗係要試吓佢哋嘅牛肉麵,我哋一人叫咗一碗,一碗係紅燒湯底,一碗係清燉湯底。我嗰碗加左$5轉做刀削麵。呢個係本身碗麵配嘅幼麵條,比較淋冇咬口,好處係好掛面,但紅燒湯底普通,豆瓣醬味偏重。至於牛肉,係比牛腩部位,肉質還可以,但無咩牛肉味,牛筋就入味而且好軟身。清燉湯底比我想像中深色,但都尚算清甜,係刀削麵令我有啲失望,因為佢係759買嗰隻刀削麵,非常薄,一啲唔煙韌,下次可以慳返$5。彈餅好有驚喜,一啲都唔油膩,好似一滴油都冇,個皮有d似烙餅,所以有少少焦香,裏面仲有芝士同埋粟米,當然有拉絲嘅效果。呢個非常好食,但我覺得唔算台式。珍珠奶茶普通,有勁多珍珠但係好淋,茶底正常但唔係特別濃。夜晚九點就閂門,要食就早啲去排隊。
紅燒半筋半肉牛肉麵
清燉半筋半肉刀削麵
玉米起司蛋餅
珍珠奶茶
珍珠奶茶普通,有勁多珍珠但係好淋,茶底正常但唔係特別濃。
夜晚九點就閂門,要食就早啲去排隊。