2022-11-14
📍記得以前返工 Lunch成日同朋友食Poke Bowl🙆🏻♀️自從轉咗工之後 就食少咗呢個健康夏威夷飯~行經尖東 見到Poke Go竟然開咗分店 即刻決定健康下!🌀 Build Your Own Bowl除咗餐廳已經配搭好-Signature Bowl 仲可以自選組合 根據自己喜好而選擇配料! 望住顏色鮮豔嘅toppings 心情都好d🙈我就揀咗八爪魚🐙+ 壽司飯/沙律菜各半+ 麻醬豆腐/雞蛋絲/溫室青瓜+ 牛油果🥑+蜜糖芥末醬+ 木魚絲/紫菜絲 用木碗盛載嘅夏威夷飯份量十足✔️ 女仔一定食唔曬🤣 建議半份轉為沙律菜~ 食材相當新鮮 青瓜相當爽脆 而麻醬豆腐滑溜惹味 不同口感嘅食材放埋一齊 令到食慾大增 多咗重層次 🙆🏻♀️蜜糖芥末醬食到後期會有少許甜膩 反而幾推薦朋友揀嘅生葵乳酪醬🙋🏻♀️ 有淡淡的Wasabi嗆勁 但酸酸甜甜好開胃! 無論食材定醬汁都係我喜愛的味道 係我心目中排名頗高食落好清新無負擔 而且好飽肚 性價比高 值得再訪❤️
自從轉咗工之後 就食少咗呢個健康夏威夷飯~
行經尖東 見到Poke Go竟然開咗分店 即刻決定健康下!
🌀 Build Your Own Bowl
無論食材定醬汁都係我喜愛的味道 係我心目中排名頗高