2019-03-25 2411 浏览
前兩年一試難忘架百寶鴨同手磨架腰果糊,個時係大澳買海味架舖頭老闆娘介紹的,她果然冇介紹錯,唔係個個都識去,因為好多人都係在食街個邊找尋食。因為佢係巴士落車總站,向碼頭方向,仲要經過條長橋後轉左邊第一間舖頭就係拉。因早上雷暴大雨,大家商議後就說死就死拉,入去大澳後天暗又冇雨,清涼唔熱唔凍。正,重要係星期六都冇太多人潮個下正。推介食物:椒鹽豆腐:自家製豆腐,豆味香濃。八寶鴨:記得要預訂,因每日限量。唔係就有得睇冇得食。鴨肉蚊到用刀輕輕切也切得散開,勁淋勁入味。内藏幾粒咸蛋黃,加埋半邊淋了的蓮子同栗子加埋d汁拌食,真心勁好好好好好味!我仲打包埋d餸尾走。腰果糊:係老闆娘親自做,腰果抄完後即磨,一上枱已被香味吸引,未食都知有幾好味,8大1小叫了中碗,每人仲飲到2碗超值。真的好鬼好味!姪女食到唔停口就知掂!鹽香雞:真係雞有雞味架。

推介食物:
椒鹽豆腐:自家製豆腐,豆味香濃。

八寶鴨:記得要預訂,因每日限量。唔係就有得睇冇得食。
鴨肉蚊到用刀輕輕切也切得散開,勁
我仲打包埋d餸尾走。

腰果糊:

鹽香雞:
真係雞有雞味架。
2019-03-03