2023-10-11 58 浏览
呢間餐廳很大,每張枱之間都唔擁擠,職員友善;餐廳🍴同樣要掃QR code落單,食物價格合理😆 餐廳比人感覺係文青Feel~貼咗好咗6幅掛畫及美食相片😉比利時橄欖黑豚肉丼豚肉和白飯份量很足,口感軟腍不覺韌,肉味不俗,醬汁吃起來咸中有甜,調味恰到好處,的確惹味,白飯仲吸收咗豚汁精華後,顯得更美味😘西洋菜南北杏燉陳腎呢款湯鮮甜美味,呢排流感高峰期,呢款湯水不寒不燥,仲具化痰止咳、預防熱氣既功效,適合而家呢種天氣飲用,湯水非常足料又大碗,越勁都有,絕對推介👍🏻招牌釀茄子呢款茄子配上調味既鮮魚肉,釀上食材之上,魚肉鮮味,外層香脆,魚肉口感彈牙,味道更突出😆紫薯甘粟餅紫薯餅比其他餐廳嘅紫薯更甜,裡面D栗子切到細細粒,每口都食到栗子🌰🥳凍綠豆沙及檸檬茶正常發揮,與其他餐廳大致相同性價比不錯,絕對推介招牌湯水😍雖然唔太近天后地鐵站,但呢間餐廳都容易找到👍🏻

比利時橄欖黑豚肉丼

西洋菜南北杏燉陳腎

招牌釀茄子

紫薯甘粟餅

凍綠豆沙及檸檬茶
正常發揮,與其他餐廳大致相同