2022-11-11
秋風起,除左蛇會見肥,連人都會肥幾磅!今日凍凍地,所以就想打邊爐,今次去到尖沙咀嘉芺中心嘅二鍋頭打邊爐了😋😋今次係我第一次黎,鋪頭有3個set揀$218、$258同$318,主打頭輪食雞煲/鴛鴦鴨煲/豬手煲,然後再揀湯底打邊爐,湯底都成9樣咁多🤩🤩今次我叫左$318 set,個set會另外送一客m6和牛黎食,另外,仲做緊推廣每人+68蚊就可以食羊腩煲啦🤩🤩正呀🤩估唔到任食嘅羊腩1d都唔馬虎!羊腩質素非常好,夠晒羊味,又炆得夠淋夠晒入味!而且配料充足馬蹄、支竹、冬菇、冬筍,一個字,正!😋😋火焰鴛鴦鴨煲 拎出黎時會幫我地再炒一炒,然後落玫瑰露點火,傳出好香嘅鴨味同酒味,簡直係雙重享受。鴨肉佢用左普通鴨同臘鴨,味道好夾,醬汁香濃😋😋邊爐我地叫左清湯豆腐煲,湯底清甜,解左頭先羊同鴨煲嘅肥膩,佢地依到d牛非常之靚同夠晒牛味,而且清湯嘅清甜突出返牛肉本身嘅原味,正呀!海鮮都夠晒鮮味爽口!😋😋整體黎講,食物質素好又平又好美,今次真係大滿足😋😋
整體黎講,食物質素好又平又好美,今次真係大滿足😋😋