2022-07-06 99 浏览
我今日去咗銅鑼灣一期極上大喜屋食日本放題,餐廳食物款式有很多選擇,座位闊落可以很舒服享受任食。餐廳設有多個區域包括飲品區域,甜品區域,熟食區域都有多款選擇給客人。餐廳係用QR code落單,有超級多食物包括刺身,創作壽司,火焰壽司,手卷,軍艦,不同的卷物,日式料理,炸物,天婦羅和串燒。來到食日本放題刺身一定係重點,呢度款式有很多質素也不錯,當中三文魚,油甘魚,希靈魚同埋帶子。刺身都好鮮甜好新鮮,仲有赤貝和甜蝦都鮮甜爽口,刺身係值得推薦。之後呢度火焰壽司款式都有很多包括燒三文魚腩壽司,鰻魚壽司都好正,壽司中的飯軟硬適中。之後我點了好多創作壽司嘗試包括芒果魚籽花之戀同埋鰻魚玉子燒都好特別,外面餐廳是試不到。當中鰻魚玉子燒是最特別是鰻魚同玉子燒兩種食物配合剛剛好很好味。我還點了不同的炸物和燒物,當中推薦有燒牛舌和鹽燒雞翼,燒牛舌好香,芝麻雞翼燒到啱啱好,鹽燒雞軟骨都好爽脆,所有串燒到時熱辣辣送到客人枱面,我最鍾意係食翠玉瓜同埋燒菠蘿。拉麵熱辣辣,變身爽口掛湯,豬骨湯底都幾香濃,仲有細個好鍾意食嘅牛油粟米,好香甜好重牛油味。我仲試咗好多熟食都不錯,自助區有很多食品選擇,包括豬手同牛肉,冷凍區有

我仲試咗好多熟食都不錯,自助區有很多食品選擇,包括豬手同牛肉,冷凍區有沙律菜,辣味螺肉,醃蘿蔔都好新鮮。

最後甜品區有多款雪條和雪糕很多選擇,還有布甸和乳酪,呢餐真係食得好飽和好豐富