2025-03-10 729 浏览
喺荃灣嘅朋友想食日式飯團嘅話,原來仲有呢個選擇😍!舖頭位於荃灣AEON裏面,無論係菜式風格,甚至係擺盤,都完全還原咗喺日本嘅感覺🤩。今次我哋就揀咗兩個Set D ($74),即係包括兩個自選飯團、一碗湯、同埋甜品嘅套餐😝。.🐥醬油漬蛋黃雞肉碎除咗有醬油漬蛋黃嘅甜香濃郁味道,仲有埋雞肉碎,配埋醬油蛋黃嘅香味,味道更加豐富😋。.🐮香葱醬油牛肉牛肉真係幾時都啱配埋飯團!牛肉本身嘅肉味同埋油脂香味,配埋香蔥醬油,感覺鮮味更加突出👍🏻。.🌊照燒帆立貝 (+$5)超級推薦大家嗌呢款!照燒醬嘅香味啱晒配埋帆立貝,而且帆立貝本身都有海鮮嘅味道,而且又厚肉🥳,夾埋眼全嘅海苔香味真係超滿足。.🍳醬油漬蛋黃 醬油漬蛋黃真係超級香!蛋黃係半熟嘅膏狀狀態,再加埋甜香嘅日式醬油漬,味道好香濃,啱晒配埋手握飯團咁樣食😎。.♨️湯係五花肉片麵豉湯,同一般即沖嘅湯唔同,食得出多一重嘅油脂香味,好有心機。.🍡甜品最後仲有埋和式蕨餅,裏面煙靭嘅蕨餅,配埋好有香味嘅黃豆粉,超級有日本風情。.🐣明太子玉子燒($15)玉子燒嘅蛋香味,再配埋明太子醬真係超邪惡!明太子醬夠晒香濃😋,再加埋燒香咗,令到明太子嘅甜辣風味更加突出。
🐥醬油漬蛋黃雞肉碎
🐮香葱醬油牛肉
🌊照燒帆立貝 (+$5)
🍳醬油漬蛋黃
♨️湯
🍡甜品
🐣明太子玉子燒($15)
2025-02-22