2024-11-25 127 浏览
我真係超級鍾意食印度菜,但係呢間餐廳都係第一次嚟,佢嘅位置就喺銅鑼灣嘅京都廣場,都算幾方便,而且更加係印度人一手包辦,所以所有嘢食都好正宗。呢度個環境都唔錯,餐具同座位都冇sticky,感覺都幾乾淨,而且呢度坐得舒服。一坐低就想食佢哋個七彩涼拌,入面有印度小餅同豆丸子,最鍾意就係個汁酸酸甜甜,加埋入邊有啲脆片,一啖放落口一齊食,個口感同美國都真係好正!之後就叫埋佢哋個脆皮魚塊,除咗咖喱葉之外,更加用上自家製嘅香料同埋檸檬,令到炸魚塊冇咁滯,都幾好食。最後都要咗個house paneer butter masala,要得咖喱就當然要叫埋butter naan同roti。我最鍾意印度嘅芝士口感,配埋濃郁嘅咖喱汁真係無敵。butter naan亦都好香,但係唔會過油。呢度啲嘢食真係幾好食,問咗店員,原來平日晏晝都有lunchset,最平$89已經有4 couse,如果星期日就可以$198任食buffet,後來同店員傾開偈先知道原來呢度都有做catering service,日後喺屋企搞party都可以叫~